Pages

Kütük Evlerin Standart Özellikleri

Kütük Evlerin Standart Özellikleri

Kütük evlerin bütün çizim ve projeleri, teknolojik gelişmeler ışığında özel bilgisayar programları ile uzman mimarlar tarafından hazırlanıyor. İmalat ve montaj safhasında meydana gelebilecek her türlü olası aksaklıklar bu gelişmiş programla (CAD) ile sıfıra indirilir.
Kütük evlerin sağladığı kolaylıklar temelden başlar. Evin yapılacağı yerin toprağı 80 cm derinlikte kazılır. Meydana gelen çukura önceden yapılan statik hesaplar doğrultusunda belirli aralarla kolon pabuçları, demirli beton olarak atılır. Sömeller birbirine bağ kirişleri (deprem bağlantısı) ile bağlanır. Pabuçların merkezinden su basman seviyesine kadar taşıyıcı kolonlar çıkılır. Toprak seviyesi ile bina döşemesi arasında kolon boşluk 30-50 cm kolonlar haricinden herhangi bir malzeme ile doldurulmaz ve boş bırakılır.
Evin zemini karkas sistemle traded wood kullanılarak kaplanır. Bu ahşap karkasın üstü komple plwood ile kapatılır. Türkiye’de su suntası olarak bilinen plwood sağlam ısı yalıtımı fonksiyonuna sahip üstüne her türlü işlemin kolayca yapılabildiği bir malzemedir. Playwood üzerine arzu edildiği takdirde seramik veya mermer döşenebilir. Evin sahibi isterse halı veya ahşap kaplatabilir.
Bu işlerden sonra masif kütükler, önceden planlanan numara sırasına göre monte edilir. Kütük ev, masif kütükleri özel kesilenlerden dolayı aralarında su ve rutubet barındırmaz.
Kütüklerin birleşen yüzeylerin çift oluklu olması iyi kenetlenmelerini sağlar. Arada kullanılan play-toom ses ve ısı yalıtımını sağlar. Akrilik yapıştırıcı ve emsallerinden altı kat daha dayanıklı 25 cm’lik vidalarla montaj işlemi yapılır.
Ahşap kapı ve pencerelerde kullanılacak ahşap malzemeler özel olarak kurutulur. Bütün iç ve dış kapılar, gardırop kapakları da masif kütükten yapılır. Tüm kapı ve pencerelerde finisyon (son işlem) tamdır. Kalite nedeni ile tozun, rüzgarın ve suyun dışarıda kalmasını sağlar.
Ara bölümler genellikle Avrupa’nın birçok ülkesinde ve Amerika Birleşik Devletlerinde inşaatların % 85’inde kullanılan dry-wall sistemi ile yapılır. Bu sistem hem pratik, daha sağlam, her türlü kullanıma uygun, hem de metre kare kaybını önleyici niteliklere sahiptir. Ses izolasyonu da geleneksel inşaat tarzındakilere benzer bir sistemle sağlanır. Arzu edilmesi halinde ara bölümler de ahşap olabilir.
Bütün mutfak ve banyo dolapları Amerikan Triagle Pasitik Firması kataloglarından seçilebilir. Özel kurutulmuş meşe kullanan bu firma Amerika Birleşik Devletlerinde konusunda en
Elektrik tesisat işçiliği işin başında daha proje aşamasında iken çözümlenir. Gerekli olan her bölüme imalat safhasında delik ve oluk açıldığı için montaj sırasında elektrik tesisat sistemi en basite indirilir.
Bütün evin dekoratif tavan hatları projede belirlendiği şekilde seçilen ahşap malzeme, ebat ve aralıkta üretilir.
Kütük evlerin çatısı en önemli kısımlarından birini oluşturur. Çatıda kullanılacak malzemeler, ısı, ses ve doğal şartlara karşı tam izolasyon ve yalıtım sağlaya bilmesi için bir dizi işlemden geçirilir. Çatı makası ve iskeleti özel ahşap kalitesi ile kurulur. Bunun çatı iskeletinin üzeri plywood malzemesi ile kaplanır. Bunun üzeri ise asfaltlanmış plaka halinde çatı yalıtım su malzemesi ile kaplanır. Yapı oturak, esnek ve asfalt tabanlı olup kırılmaz bir üründür. Üretici firmalar bu ürün için ortalama 20-30 yıl garanti veriyorlar. 12 ayrı renk seçeneği olan saxhinples, ayrıca son derece esnektir. Dışarıdan bakıldığında dekoratif bir görünüm sağlar. Çatı iç yüzeyi masif ahşaptan yapılır. İstenirse dry-wall ile kaplanabilir. Çatının yıllar boyu sağlıklı kalabilmesi ve rutubetten etkilenmemesi için saçak altlarına boydan boya döşenen havalandırma kanalları vasıtası ile çatı arasında devamlı bir hava sirkülasyonu sağlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder